De ce o singură zi a femeii?

 

De ce e nevoie de o zi internatională a femeii? De ce trebuie să ne amintim de femeile din viaţa noastră doar vreo trei zile pe an? De ziua ei de naştere,de onomastică şi de 8 Martie.

Nu sunt feminist şi dezagreez feminismul.Nu sunt misogin,căci am obsevat că toţi misoginii pe care-i cunosc sunt obsedaţi sexual si eu nici asta nu sunt.

De copil,mi s-a părut aberant că Eva a fost făcută dintr-o coastă,Dacă totusi e adevărat,înseamna că de aia mănânc coaste cu plăcere.Nu mi-a plăcut nici expresia latină:”femeia tace în biserică.”

Am un respect deosebit pentru femeie pentru că,având şansa să dea naştere altui om, are posibilitatea de a fi mai aproape de iubirea necondiţionată.Nu-i mai puţin adevărat că,de-a lungul istoriei, a arătat şi „calitatea” de a dărâma imperii ,de a porni războaie,ori de a vinde haiduci.

Această minunată menire de a da viaţă,de a înţelege iubirea mai în adânc ar trebui să o împărtăşească ,fără trufie,bărbatului.

Sunt puţini bărbaţii care acceptă această superioritate a femeii şi găsesc puterea de a dansa cu ea viaţa ca pe un tango al armoniei.

Si puţine femei care să nu cadă în peştera frustrării sau să nu se cocoaţe la rang de păpuşareasă,irosind şi ele paşii frumosului tango.

Prea credem că se rezolvă totul cu un buchet de flori,un parfum,un colier sau, în cartierele rezidenţiale, cu un Q5.

Mă uit la viaţă ca la un frumos şi bogat pom fructifer şi zic:”In niciun pom nu cresc jumătăţi de fructe!”

La mulţi ani,Femeie şi tango plăcut!

Atelier

 

 

Când scriu un cântec

Pentru tine,

Imi pare că iesi din notele lui

Ca o ploaie de culori

dansând  Ritualul Armonic al Contopirii .

şi cântecul meu te cuprinde.

e o performanţă

Inchipuie-ţi,

E ca şi cum ai îmbrăţişa

Lumea fără de contur a unei picturi impresioniste

Advertisements