Jocul de-a infinitul

(să fii şi să nu întrebi)

Infinitul se joacă de-a Sine,coborând în Univers(uri),limitându-se In spaţiu-timp,ori în felii spaţiale atemporale sau în secvenţe de timp nespaţiale,hai să zicem în Lume,călătorind sub numele de Informaţie,Energie,Spirit,Suflet,Lumină,Iubire (you name it).

Cine este Infinitul,cum şi de ce a creat acest joc,nu ştiu.Vântul,norii,apele,pietrele,florile,gâzele,păsările,adică splendidul decor,nu se întreabă.Omul,însă actorul principal,iscodeşte,întreabă,vrea să înţeleagă Adevărul ultim sau,mai degrabă ,prim.

Dacă ar fi s-o iau matematiceşte ,în Jocul de-a dreapta,vieţile omeneşti colorează segmente.Creează lumi paralele,perpendiculare se ating tangenţial ,se intersectează, se apropie asimptotic de Adevăr.Intrebările şi răspunsurile colorează în fel şi chip segmentele.Cum s-a creat lumea? Cine a creat-o? De ce m-am născut?De ce eu? De ce sunt boli  ? De ce război?De ce se nasc copii cu sindrom Down ? De ce se nasc copii cu autism? De ce există cancer? De ce ne minţim? De ce ne urâm? De ce suferim?

Înţeleţii ne spun că lumea în care trăim este O MARE ILUZIE! Ce iluzie? Întrebăm noi,care doare sângerează,rupe oase,albeşte păr,lăcrimează,doreşte,cade la pământ,vede pe cei dragi dezamăgind,înşelând aşteptări,murind.Ce iluzie?

Informaţia ne-a înzestrat cu material pentru întrebări şi răspunsuri,în fiecare celulă.ADN-ul fiecărei celule e o bibliotecă cu 50000 de cărţi.Avem ce întreba şi ce raspunde ca sa putem colora în fel si chip fiecare segmentul în care ne jucam de-a dreapta.Intrebări şi raspunsuri care creeaza lumi ale bucuriei,tisteţii,geloziei,lăcomiei,plăcerii,bolii,amintirilor,succeselor,esecurilor,creează cauze şi efecte.

În momentele de uluială,istovire ori revelaţie,când nu mai avem putere să punem întrebări ori să dăm răspunsuri, Infinitul a pus la dispoziţia noastră un loc geometric numit CASA INIMII unde să ne cuibărim în linisţea verbului A FI. A fi nu are cauză şi nici efect.Ele sunt create de mintea care pune întrebări şi dă răspunsuri.

 

Aici se află,cred eu,cheia Jocului de-a Infinitul.Fericirea.Să fii şi să nu întrebi.Jocul de-a Infinitul e un joc în reţea .Suntem toţi interconectaţi şi fiecare pe cont propriu.Have fun while playing THE GAME!

 

Advertisements